
Samenwerken met De Groene Inval
Hieronder vind je een lijst van samenwerkingspartners en links naar educatieve websites. Een aantal van hen maakt gebruik van onze prachtige locatie.
Heb jij ideeën of concrete projecten en activiteiten waarvoor wij onze expertise, netwerk en innovatiekracht in kunnen zetten? Laat het ons weten.
We staan altijd open voor (samenwerkings)partners die willen bijdragen aan de projecten en activiteiten zoals je die op onze site vindt.
Denk aan inhoudelijke expertise, extra (vrijwilligers)handen of fijne locaties voor de uitvoering van activiteiten; maar ook voor ondersteuning in natura en geld en manieren om onze activiteiten en projecten uit te dragen.
De charme van een dorp, de voorzieningen van de stad en een ongekende variatie in natuur, cultuur en ontspanning; dat is Vorstelijk Baarn!
Alle voorlichtingen voor het Basisonderwijs rondom duurzaamheid en gezondheid in één project!
HoudBaarnSchoon! is een initiatief van de Gemeente Baarn. Samen met haar partners heeft ze de handen ineengeslagen om zwerfafval te voorkomen en op te ruimen. Doe jij ook mee?
Staatsbosbeheer beheert het groene erfgoed van Nederland; 270.000 ha natuur die ze beschermen, die jij kunt beleven en die ze samen met en voor anderen duurzaam benutten.
De vrienden van het Cantonspark zetten zich in voor de promotie van het Cantonspark als voormalige botanische tuin met een nieuwsbrief en (avond)rondleidingen.
De kinderboerderij is op dinsdag- t/m vrijdagmiddag geopend van 14.00-17.00 en op zondagmiddag geopend van 14.00-17.00 uur.
IVN Eemland organiseert vele activiteiten voor jong en oud in Soest, Soesterberg, Baarn en Eemnes en Bunschoten, zoals wandelingen met natuurgidsen en cursussen voor iedereen met interesse in de natuur.
Boerderijeducatie van Boerderij in de Kijker is er voor alle basisscholen in de provincie Utrecht. Op zo'n 42 boerderijen kunnen kinderen het boerenleven en agrarisch landschap beleven. Hoe wordt ons voedstel nu toch geproduceerd?
Vuur maken zonder lucifers, veilig met een mes omgaan, broodjes bakken aan een stok, shelter bouwen, thee maken van dennennaalden en meer... Begeleid door BSO-medewerker met bushcraftervaring. Ook voor volwassen.
De lokale vereniging Baarn van de Nederlandse Bijenhouders Vereniging verbindt, versterkt, onderwijst, inspireert en faciliteert bijenhouders met als doel het in stand houden en bevorderen van een gezonde bijenstand. Op de Groene Inval worden ook bijen gehouden!
Bibliotheek Baarn zit op een mooie locatie midden in het centrum. Naast boeken vind je er ook een grote collectie met tijdschriften, kranten en dvd's. Ze organiseren ook diverse (jeugd)activiteiten, lezingen en meer!
In 2025 viert de Gemeente Baarn haar 675-jarige bestaan. Wist je dat Baarn toen stadsrechten kreeg? Sporen van de eerste bewoning stammen uit 8.000 tot 4500 voor Christus. Inmiddels is het een bruisende gemeente met zo'n 25.000 inwoners. Ook Eembrugge, Lage Vuursche en Paleis Soestdijk horen bij Baarn.
Of je nu docent, leerling of student bent: bij het waterschap kun je alles over water leren. Beleef wateroverlast in de stad en ontdek wat je zelf kunt doen. Ze ontwerpen samen met scholen ook opdrachten over actuele thema's, zoals de herinrichting van dijken.