Skip to main content
De Groene Inval - Natuur Milieu Educatief Centrum
Proeftuin

wat gaan wij doen?

Misschien ben jij deze lente en zomer de trotse eigenaar van een proeftuin bij De Groene Inval.Je gaat groenten en bloemen zaaien, je verbazen over hoe uit een zaadje een plant komt en uiteindelijk: oogsten!

Heel veel plezier!

Eigenaar van je eigen tuintje

De school- en werktuinen in Baarn kennen een lange historie van meer dan 100 jaar. In de Proeftuin van De Groene Inval gaan we te werk op een gangbare wijze passend bij de huidige tijd. Kinderen van groep 6 t/m 8 kunnen zonder begeleiding naschools tuinieren. Jonge kinderen van groep 1 t/m 5 komen tuinieren met een ouder of verzorger. Verscheidene BSO’s en KDV’s komen met groepen kinderen naar de Proeftuin.

"De natuur is de apotheek, de plant het recept."

Dr. Alfred Vogel

Een gezonde bodem is in balans en hoort vol leven te zitten. Dus geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen bij ons!

Hele seizoen belevinis


Van zaad zaaien tot zaad winnen

biologisch


We gebruiken biologische zaden van rassen speciaal geschikt voor de biologische teelt. Bij deze zaden wordt geen gebruik gemaakt van preventieve schimmeldodende chemicaliën. In de biologische teelt wordt meestal niet gekozen voor rassen die de meeste kilo’s produceren, maar wel de gezondste planten voortbrengen, zodat ze niet zo snel ziek worden. Gezonde weerbare planten levert ons ook gezonde voeding!

tuin leidsters

Kylie, Vincit, Elfie en Marsha

schrijf je nu in!

Het tuinseizoen begint in april en duurt tot de derde week van september. De kosten per groeiseizoen zijn €35 per kind en €50 bij twee of meer kinderen. Je krijgt een tuintje van 6 m2, inclusief begeleiding, zaadjes en zaaiplan. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 13:00 - 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties gaat het werken op de tuinen gewoon door, vergeet niet een vervanger te regelen. Tijdens de grote vakantie zijn de tuinen geopend van maandag tot en met donderdag 09:00 - 12:00 uur.