Skip to main content
De Groene Inval - Natuur Milieu Educatief Centrum

Natuurlijk spelen

Bij De Groene Inval kan je lekker spelen in de Oase 'tuin' waar je lekker kan koken met modder, rollen van een grasheuveltje en ruiken aan de bloemen. Verzin je eigen verhaal en beleef een paar mooie uurtjes!

 

oase 5

Mama's Theetuin

Baarnsche Courant 2021

"Een natuur- en milieucentrum, wat moet je je daar nou bij voorstellen? Met mijn kleine kindertjes gingen we een keertje bij De Groene Inval kijken wat er te beleven viel. Bleek dat er een prachtige natuurtuin was. En we mochten er nog in ook! Sindsdien zijn we af en toe langsgekomen. Op een keer was er een open dag waar een oproep was voor vrijwilligers. Omdat ik graag mijn grijze vingers wat groener maak, en bovendien mijn steentje bij wil dragen aan zoiets moois, heb ik mij aangemeld als vrijwilligster.

Al snel hoorde ik van de beheerster dat een moeder had gevraagd of er iets te doen was voor haar kinderen. Nu bleek dat er voor kleine kinderen (leeftijd van nul tot zes jaar) nog geen programma was. Wat ook bleek, was dat ik deze moeder al kende: we hebben elkaar leren kennen via de speeltuin. Één plus één is twee, en in ons geval twee enthousiaste mama’s die ook heel goed zijn in theedrinken. Dat is gelukkig ook iets wat je nog kan als je een nacht met weinig slaap achter de rug hebt. Mama’s theetuin was geboren.

Hoewel de theetuin door mama’s wordt gerund, zijn papa’s, oma’s, opa’s, en alle andere verzorgers ook van harte welkom. Het unieke van deze theetuin is dat je zelf verse thee kan plukken. Ananasmunt, kruizemunt, Marrokaanse munt, citroenmelisse, er is van alles en nog wat. Terwijl je jezelf kan verbazen over wat hier allemaal groeit en bloeit, rennen de kleintjes over de speels aangelegde paden. Afgelopen dinsdag staken er een paar radijsjes hun rode kopjes uit de grond. Een paar gretige peuterhandjes hebben geholpen om deze kleurbommetjes te oogsten. Even proeven wilden de meesten wel, maar daarna waren het toch de ouders die het op mochten eten. Onder het genot van een lekker biologisch koekje, een versgeplukt theetje en vriendelijk gezelschap kun je genieten van spelende peuters in de modderkeuken. En als het tegen lunchtijd loopt, pakt iedereen weer rustig zijn boeltje.

Lijkt het je leuk om eens aan te komen waaien, kom dat dan vooral een keer doen! Wij zitten er elke dinsdag van half 11 tot half 1, tenzij het heel hard regent. Tot snel!"

Wil je meer weten over de Theetuin in 2022? Stuur een email naar Kylie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

oase 2