Skip to main content
De Groene Inval - Natuur Milieu Educatief Centrum
55 plusser tuinen

Wat is het plan?

Heb je je eigen zaaiplan? Fantastisch! Wij zijn benieuwd!

Wil je onze zaaiplan gebruiken en begeleiding van ons krijgen? Dan staan wij klaar voor jullie met veel zaai- en pootgoed en tips.

Radijsjes, spinazie, worteltjes, uien, bieten, basilicum, aardappels, courgette, sperziebonen. Zonnebloem, zinnia, korenbloem, goudsbloem

Na het succes van de pilot van vorig jaar, zijn er ook dit jaar weer moestuintjes beschikbaar voor 55-plussers. Iedere donderdagochtend ben je welkom voor begeleiding en tips, inclusief zaadjes en een zaaiplan. Je ontmoet ook andere Baarnaars die van groente en bloemen uit eigen tuin houden en wilsselt tips uit! De kosten per groeiseizoen zijn €40,00 voor een tuintje van 6 m2, inclusief begeleiding, zaadjes en zaaiplan.

van tuin naar tafel


Eigen kweek is gezond, lekker en leuk om te doen.

Biologisch


We gebruiken biologische zaden van rassen speciaal geschikt voor de biologische teelt. Bij deze zaden wordt geen gebruik gemaakt van preventieve schimmeldodende chemicaliën. In de biologische teelt wordt meestal niet gekozen voor rassen die de meeste kilo’s produceren, maar wel de gezondste planten voortbrengen, zodat ze niet zo snel ziek worden. Gezonde weerbare planten levert ons ook gezonde voeding!

Schrijf je nu in!

55 Plusser tuiniers vergadering elke donderdag tussen 11:00 en 12:00 uur. 

Het tuinseizoen begint in april en duurt tot de derde week van september. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 13:00 - 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties gaat het werken op de tuinen gewoon door, vergeet niet een vervanger te regelen. Tijdens de grote vakantie zijn de tuinen geopend van maandag tot en met donderdag 09:00 - 12:00 uur.