Skip to main content
De Groene Inval - Natuur Milieu Educatief Centrum
ouder en kind tuinieren

Hoe werkt het?

De kosten per groeiseizoen zijn € 17,50 voor een tuintje van 6 m2 (begeleiding, zaadjes en zaaiplan inbegrepen).

Dit en meer gaan jullie zaaien - Radijsjes, spinazie, worteltjes, uien, bieten, basilicum, aardappels, courgette, sperziebonen.

Zonnebloem, zinnia, korenbloem, goudsbloem

 

jong geleerd, oud gedaan

Samen met de familie moestuinieren.

Dat is mogelijk bij De Groene Inval! Behalve de schooltuintjes zijn er eigen moestuintjes beschikbaar voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun (groot)ouders. Iedere woensdag is er gelegenheid (om 13.30, 14.30 en om 15.30) om samen te komen voor begeleiding en tips, zaadjes en een zaaiplan. Leuk om meteen andere families te ontmoeten die ook houden van groente en fruit uit eigen tuin! 

"Vertel het me en ik zal het vergeten.
Laat het me zien en ik zal het onthouden.
Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken."


in de proeftuin leren de kinderen waar hun voedsel vandaan komt

Hele seizoen ervaren


Van zaad zaaien tot zaad winnen

Biologisch


We gebruiken biologische zaden van rassen speciaal geschikt voor de biologische teelt. Bij deze zaden wordt geen gebruik gemaakt van preventieve schimmeldodende chemicaliën. In de biologische teelt wordt meestal niet gekozen voor rassen die de meeste kilo’s produceren, maar wel de gezondste planten voortbrengen, zodat ze niet zo snel ziek worden. Gezonde weerbare planten levert ons ook gezonde voeding!

Schrijf je nu in!

Het tuinseizoen begint in april en duurt tot de derde week van september. De openingstijden zijn maandag tot en met donderdag van 09:00 - 17:30 uur. Tijdens schoolvakanties gaat het werken op de tuinen gewoon door, vergeet niet een vervanger te regelen. Tijdens de grote vakantie zijn de tuinen geopend van maandag tot en met donderdag 09:00 - 12:00 uur.