Projecten

Herfst- en winter Kompas wandelingen

Deze wandelingen zijn voor de bovenbouw. Er wordt gelopen in het Paardenbos. Hier is ook de uitleg vooraf en zijn er kleine vooropdrachten. In groepjes zoeken de leerlingen dan met behulp van een Kompas  hun weg door het bos. Onderweg zijn er opdrachten, moet worden gekeken, geluisterd, gevoeld, gespeurd, genoteerd en dus geleerd.

 

Floralia (begin april )

Vanuit De Groene Inval worden in het voorjaar een paar honderd jonge plantjes naar de scholen gebracht, bestemd voor de leerlingen van groep 6. Er wordt gekozen voor plantjes die de kinderen goed kunnen opkweken. Hoe dat moet wordt goed uitgelegd. Enkele weken voor de zomervakantie maken we dan een tentoonstelling, de Floralia. Een jury zoekt uit elke soort de drie mooiste planten uit. De winnende planten krijgen een prijs.

Polder-doe-excursie

Baarn heeft een rijk poldergebied! Toegespitst op de belevingswereld van de kinderen ontwikkelde De Groene Inval het Polder-doe-project. Op een unieke plaats in de polder doen de leerlingen in groepjes onderzoek naar alles wat daar leeft en groeit. Met netjes wordt gevist naar allerlei waterdieren. Vergrootglazen en zoekkaarten helpen bij het vinden van de juiste namen. Weidevogels worden met behulp van verrekijkers goed bekeken en besproken. Ook wordt er gezocht naar bloemen en planten die gewoon tussen het gras groeien.IMG 1105Begin Maart Nationale Boomfeestdag  

Boomfeestdag wordt in Baarn elk jaar in maart georganiseerd door De Groene Inval in samenwerking met StaatsBosBeheer. Dit gebeurt meestal in de vorm van een excursie in het bos. Medewerkers van Staatsbosbeheer vertellen wat er te zien is. SBB bepaalt ook de locatie in het bosgebied rondom Baarn waar de bomen, en welke bomen geplant worden. Er komen veel boeiende wetenswaardigheden over bomen en bosbeheer aan de orde. De boomfeestdag is speciaal voor leerlingen van groep 7. De school en de leerlingen krijgen na afloop een herinnering aangeboden.

Recyclingstation (tijdelijk niet mogelijk )

Een ander project dat we in samenwerking doen is een bezoek aan het recyclingstation. Hiervoor werken we samen met RMN, Reinigingsbedrijf Midden Nederland, dat ons gastvrij ontvangt op hun mooie locatie. De kinderen leren dat we tegenwoordig eigenlijk niet meer kunnen spreken over afval omdat alles opnieuw gebruikt kan worden - als we het maar op de juiste manier scheiden!

Boerderij in de kijker  ( een nieuw project ) 

Door boerin Karin Hilhorst uit Baarn wordt er verteld  over de koeien en dieren van boer Jan voor groep 3&4

het thema van deze lessen is ontdekken van dieren op en rond de boerderij.

Supperboer Super boerderij voor groep 5&6 het thema van deze les de herkomst van het voedsel en over de kringloop op de boerderij.

                                                                                                                                          Check je melkpak voor groepp 7&8 zelf onderzoek doen op een melkveehouderij en een mening vormen.    

Contact

Adres
De Geerenweg 8
3741 RS Baarn

Telefoon
+31 (0)35 5416013

Mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring | Copyright © De Groene Inval


get('twitter')) == 1) { ?>