School of Proeftuin

Vanaf  27 maart 1924 zijn de schooltuinen een begrip in Baarn. Veel kinderenen en hun ouders hebben hier kennis gemaakt met het tuinieren. Vanaf begin april tot eind september zijn we bezig in de tuin en leren we hoe uit een zaadje een plant groeit en wat daarvoor nodig is.

Het begint allemaal met het zaaien. Het leuke is dat de eerste plantjes al boven de grond komen als je nog steeds andere plantjes aan het zaaien bent. Naast het zaaien ben je natuurlijk ook druk met de verdere verzorging: het onkruid weghalen. Dat is erg belangrijk omdat anders de gezaaide plantjes niet goed kunnen groeien.
Je eerste oogst bestaat uit tuinkers en radijs. In de loop van het seizoen kun je worteltjes, sla, bietjes maar ook verschillende soorten bloemen oogsten en mee naar huis nemen.

Een eigen proeftuintje huren ????????

Kinderen die in groep 6, 7 of 8 zitten, kunnen zich aanmelden via de aanmeldingsstrook uit de folder die je op school hebt gekregen.

Omdat we het belangrijk vinden dat ook jongere kinderen kunnen tuinieren bieden we voor hen de mogelijkheid om met begeleiding van een ouder / grootouder te komen, het ouder&kind tuinieren. Ook hiervoor kun je je via school dan wel het inschrijfformulier opgeven.

Een heel seizoen tuinieren kost € 22.50. Dit is inclusief de zaadjes en goede begeleiding en gebruik van gerredschap.

De openingstijden zijn: maandag, dinsdag en donderdag van 15.30-17.30 uur en op woensdag van 13.30-16.30 uur. In de zomervakantie ben je welkom op maandag tot en met donderdag van 09.00-12.00 uur.

Contact

Adres
De Geerenweg 8
3741 RS Baarn

Telefoon
+31 (0)35 5416013

Mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Privacyverklaring | Copyright © De Groene Inval


get('twitter')) == 1) { ?>